YAŞ PASTA TARİFİ

YAŞ PASTA TARİFİ MALZEMELERİ

 

4 adet yumurta

4 yemek kaşığı Kent toz şeker

1/2 su bardağı Kent pudra şekeri

3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

2 su bardağı Kent un

3 yemek kaşığı Kent kakao

1 paket Kent kabartma tozu

 

KENT PASTA KREMASI

 

HAZIRLANIŞI

 

Pastanın kekini hazırlamak için; yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırın. Yumurta beyazlarını toz şeker ilavesi ile kar haline gelene kadar çırpın.

 

Elenmiş Kent un, Kent kabartma tozu, Kent pudra şekeri ve Kent kakaoyu ayrı bir kapta harmanlayın.

 

Kent Unlu karışımı, yumurta sarıları ile birlikte çırptıktan sonra yumurta beyazlarını ekleyin.

 

Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla alttan üstte doğru yavaş bir şekilde karıştırın.

 

Hazırladığınız kek karışımını, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız kelepçeli pasta kalıbına aktarın. Eşit kabarması için üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

 

Kent Pasta kremasını Tarife göre hazırlayın.

Pişen ve dinlenen keki kalıbından dikkatli bir şekilde çıkartın. Tırtıklı bir bıçak ya da pasta katı dilimleyici ile ortadan ikiye kesin.

 

Servis tabağına aldığınız pasta tabanı üzerine hazırladığınız Kent Pasta kremasını yarısını sürün. Üzerine diğer pasta katını kapatın.

 

Pastanın üzerini kalan Kentle Pasta kremasını ile kapladıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar soğutun. Dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Dilerseniz Kent Çikolata Sosu ve Kent Krem Şanti ile süsleyebilirsiniz.