Kakaolu Kurabiye

Kakaolu Kurabiye

1 çay bardağı Kent nişasta,

1 çay bardağı sıvı yağı,

1 su bardağı Kent pudra şekeri,

1 çorba kaşığı Kent toz şeker,

150 gr oda sıcaklığında tereyağı,

1 limon kabuğu rendesi,

1 paket Kent kakao (25 gr küçük paket rengine göre ekleyebilirsiniz),

1 çay bardağı çekilmiş ceviz,

1 paket Kent kabartma tozu (10 gr),

1 paket Kent vanilya (5 gr),

1 adet yumurta,

Aldığı kadar un.

HAZIRLANIŞI

Bir kaba Kent pudra şekerini ve tereyağını koyup iyice karıştıralım.

Üzerine sıvı yağı, yumurtayı, Kent  toz şekeri, Kent kakaoyu, Kent nişastayı, Kent vanilyayı, Kent kabartma tozunu, cevizi ve limon kabuğu rendesini ilave edip iyice karıştıralım.

Sonra azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamuru buzdolabına kaldırıp 20-30 dakika bekletelim.

Hamurdan parçalar kopararak merdaneyle 1 cm kalınlığında açıyoruz.

Şekilli kalıplarla kesip fırın tepsisine diziyoruz.

Kakaolu Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine isteğe göre tarçın serpebilirsiniz.